Vi ønsker åpenhet

Fredag 12. juni skal Stortinget behandle et representantforslag om offentliggjøring av rammeteksten til den flerstatlige avtalen om tjenester (Tisa – trade in services agreement). TISAavtalen kan komme til å ha stor innflytelse på våre velferdstjester, vi krever at dette ikke skal foregå i hemmelighet.

Med Attac som hovedarrangør, stiller Norges Sosiale Forum sammen med Nei til EU, Folkeaksjonen mot TISA, Industri Energi, EL & IOT Forbundet, Changemaker, Spire, Handelskampanjen og flere andre  seg bak kravet om åpenhet rundt forhandlingene.

Foto: Handelskampanjen

Forslaget fra Liv Signe Navarsete og Marit Arnstad fra Senterpartiet, og Audun Lysbakken og Bård Vegar Solhjell fra Sosialistisk Venstreparti, lyder: «Stortinget ber regjeringa leggje fram det som det no forhandles om i TISA-avtala, nøyaktig slik det står skrive inn i avtaleteksten, med det som per i dag finst av klausular, informasjon om klausulane og øvrig regelverk som legg føringar for dei sektorvise forhandlingane.»
Hele forslaget, med begrunnelse, kan du lese her (pdf)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s